Reguli pentru combinarea preparatelor și a vinului

Cu toții știm cât de bine se îmbină unele alimente cu anumite tipuri de vin, însă câți dintre noi știm care sunt regulile de care să ținem cont? Totuși, poate că unele sfaturi sunt prea stricte și întotdeauna trebuie să lăsăm loc pentru experimente pentru că nu știm niciodată când vom găsi ceva care să ne cucerească pe deplin. Bineînțeles, unele asocieri ar trebui evitate fără îndoială, cum ar fi vinurile roșii taninoase cu legume ca anghinare sau sparanghel, dar există și unele indicații generale care pot fi un ghid foarte bun.

Pinot Noir cu ciuperci sau linte

Rețetele realizate cu ciuperci și linte au un gust excelent cu vinuri roșii precum Pinot Noir care sunt ușor corpolente, dar pline de profunzime. Pinot Noir este un partener ideal și pentru preparatele din somon, iar vinul roșu, în general, este excelent alături de pește.

Chardonnay – excelent cu pește gras sau într-un sos bogat

Vinurile albe mătăsoase precum Chardonnay obținut în Australia, Chile sau California sunt ideale alături de pește gras sau fructe de mare, astfel că merită să vezi câteva rețete pe care să le pui în practică.

Șampania și gustările sărate

Multe vinuri spumante seci au de fapt o ușoară notă de dulceață fructată, ceea ce le face să fie răcoritoare atunci când sunt servite cu alimente sărate. De asemenea, acestea trec prin bogăția și uleiul din mâncărurile prăjite, motiv pentru care nu sunt mulți care s-ar gândi să servească șampanie cu cartofi prăjiți, dar nu vor da greș.

Cabernet Sauvignon – ideal alături de carne roșie suculentă

Probabil că oricine cunoaște faptul că vinurile Cabernet sunt excelente alături de fripturi întrucât taninurile ferme ale vinului taie grăsimea și proteinele. Poți găsi aici https://budureasca.ro/vin-cabernet-sauvignon/ un vin excelent pe care merită să îl încerci. Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Premium este o opțiune foarte bună pe care merită să o ai în vedere pentru că te întâmpină cu o deosebită culoare rubiniu închis, un nas interesant cu note de fructe de pădure completat cu accente de tutun. Acesta este un vin corpolent, cu un bogat gust de mure și cireșe, având taninuri bine integrate. Pentru obținerea complexității sale, jumătate din vin a fost maturat pentru jumătate de an în baricuri de stejar american. Se poate servi alături de fripturi de calitate, dar și lângă preparate din miel, rață sau brânzeturi maturate. În magazinul online al Cramei Budureasca te așteaptă multe alte vinuri bune cu care să îți pui în practică rețetele preferate.

Sauvignon Blanc și fructele de mare bogate în sos

Mâncărurile picante, cum ar fi scoicile cu o salată de grapefruit și ceapă, nu vor copleși vinurile cu o tentă iute precum Sauvignon Blanc, Vinho Verde din Portugalia și Verdejo din Spania. De asemenea, Sauvignon Blanc se potrivește bine alături de vinegretă, pește prăjit și brânză de capră.

Rosé sec: Pentru mâncăruri bogate și cu brânză

Unele brânzeturi se potrivesc mai bine cu vinul alb, iar altele cu cel roșu. Cu toate acestea, aproape toate se potrivesc bine cu rosé-ul sec, care are aciditatea vinului alb și caracterul fructat al celui roșu. Rosé se îmbină, de asemenea, bine cu pește la grătar, salată proaspătă și chiar cu un platou bogat cu mezeluri.

Pinot Grigio strălucește cu mâncăruri ușoare din pește

Mâncărurile ușoare cu fructe de mare par să capete mai multă savoare atunci când sunt asortate cu vinuri albe la fel de delicate, cum ar fi Pinot Grigio sau Arneis din Italia, Chablis din Franța și Vinho Verde din Portugalia.

Leave a Reply