Am descoperit cum sa scap de aciditate

Aciditatea gastrica este cea care ne indica faptul ca suferim de o afectiune la nivelul stomacului si este foarte des intalnita in randul populatiei, astfel ca multe persoane cauta o solutie pentru combaterea aciditatii gastrice. Netratata, aceasta afectiune in timp poate sa afecteze sistemul digestiv si poate sa provoace deteriorarea mucoasei stomacale si sa determine aparitia gastritei si a ulcerului.

Persoanele care au o aciditate gastrica crescuta se confrunta des cu arsuri stomacale si cu o senzatie de disconfort abdominal care de cele mai multe ori este insotit de durere si balonare. Arsurile la stomac pot provoca dificultati la inghitirea alimentelor si nu este exclus sa fie insotite de dureri de cap sau chiar stari de voma.

In cele ce urmeaza, DoctorMit ne prezinta care sunt cauzele care favorizeaza aparititia aciditatii gastrice. Astfel, aciditatea gastrica este strans legata de stilul de viata al fiecarei persoane, si in mod special de stilul alimentar. Obiceiurile alimentare gresite si hrana nesanatoasa pot duce la aparitia aciditatii gastrice. Pe de alta parte, persoanele care sar peste mese, si in mod special, peste micul dejun, care consuma cafea, alcool sau tutun pe stomacul gol, cele care mananca alimente grase si picante sunt cele care de cele mai multe ori se confrunta cu aciditate gastrica.

De asemenea, masticatia insuficienta, consumul redus de apa si mesele tarzii pot contribui la cresterea aciditatii gastrice. Pe de alta parte, stresul este un alt factor esential si declansator al aciditatii gastrice. Totodata, noptile pierdute si odihna insuficienta pe termen lung favorizeaza cresterea acidului clorhidric din stomac ce poate provoca arsuri stomacale.

Asa cum aminteam exista alimente care produc aciditate gastrica precum cafea, alcool sau tutun. De asemenea, consumul de bauturi carbogazoase, ciocolata, lapte sau smantana pe stomacul gol poate favoriza aparitia arsurilor stomacale. Un impact negativ il au rosiile, citricele, alunele, prajelile, grasimile, maioneza, condimentele, ceapa si usturoiul, muraturile. Persoanele care se confrunta cu aciditate gastrica si consuma salate crude pot agrava arsurile stomacale.

Pentru imbunatatirea calitatii vietii, DoctorMit iti prezinta solutia pentru aciditatea gastrica in acest articol. Astfel, este important ca simptomele sa fie recunoascute si tratate corespunzator inca din timp, iar un consult de specialitate este cel care va stabili tipul de tratament ce va trebui urmat.

Totodata respectarea unui stil de viata sanatos, avand 5 mese in cantitati mici, consumul unei cantitati de 2 l de apa pe zi, cat si evitarea alimentelor mai sus mentionate pot contribui la ameliorarea arsurilor stomacale si in timp la disparitia acestora. In plus, tratamentul medicamentos sau naturist recomandat de medic va contribui la sustinerea functiilor normale ale tractului gastrointestinal si la functionarea normala a enzimelor digestive.

Vedeti mai multe informatii in urmatorul videoclip DoctorMIT:

Leave a Reply