Verificarea de tip PRAM nu trebuie sa fie costisitoare

Cand ne gandim la protectia muncii luam in considerare faptul ca trebuie luate masuri importante pentru viata noastra si a celor de langa noi. Astfel, una dintre masurile importante care vizeaza protectia muncii atunci cand vorbim de un mediu de afaceri, este verificarea PRAM. Aceasta denumire o intalnim destul de frecvent, iar semnificatiei ei se refera la faptul ca trebuie verificata periodic protectia prin punerea la pamant a instalatiei electrice si a parastranetelor.

Sunt foarte usor de inteles motivele pentru care este atat de necesara aceasta verificare si care sunt efectele sale pozitive in mentinerea sigurantei la locul de munca. In continuarea acestui articol, vom discuta despre mai multe aspecte, care vor duce la o clarificare mai mare in ceea ce priveste realizarea verificarii PRAM si beneficiile acesteia.

Motivele pentru care trebuie facuta verificarea PRAM sunt prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru, prevenirea incendierii cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice.

Verificarea PRAM presupune masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de punere la pamant si care se face cu un aparat special destinat acestui scop si se vor verifica toate continuitatile instalatiilor care asigura protectia prin punerea la pamant. Pentru a fi efectuate cele mai sigure masuratori, aparatul este verificat periodic de catre metrologia autorizata.

Ca si activitate de preventie, verificarea PRAM este recomandata a se efectua, prin lege, de doua ori pe an, o data pe timp uscat si o data pe timp umed, astfel incat sa fie obtinute rezultate care tin cont de toti parametrii. In cazul in care nu se poate face acest lucru din motive obiective, verificarea PRAM se va efectua obligatoriu o data pe an.

Verificarea PRAM consta in intocmirea unui raport sau a unui buletin ce va cuprinde informatii referitoare la conditiile de masurare, tipul aparatului, executantul si locul unde s-a realizat masurarea.

Situatiile care necesita buletinul PRAM in afara scopului principal de preventie este ca vom avea nevoie de acesta si in cazul unor controale efectuate de Protectia Muncii, Pompieri, Protectia Consumatorului.

Experienta in domeniu a echipei de la ProConstructo este cea care si-a pus amprenta intotdeauna si cea care ne recomanda. In plus, specialistii de la ProConstructo au reusit sa ofere intotdeauna servicii la un nivel inalt de profesionalism.

Pentru ca profesionalismul este elementul cheie, echipa de la ProConstructo este formata din cei mai buni specialisti in domeniu, care sunt gata sa intampine cu promptitudine solicitarile dumneavoastra si care practica o politica a preturilor in concordanta cu preturile in domeniu.

Asadar, solicita verificare PRAM la pret accesibil de la ProConstructo si vei avea parte de promptitudine din partea echipei si in acelasi timp, de cele mai eficiente si sigure servicii.

Leave a Reply