Ce schimbări se produc în perioada celor trei trimestre de sarcină

Pentru viitoarele mămici perioada sarcinii este una mai frumoasă, mai fascinantă și mai plăcută, din orice perspectivă. Indiferent de starea pe care o acestea se simt mai frumoase, mai, mai iubite și mai fericite, iar acest lucru nu poate decât să aducă și mai multă emoție în viața lor. Pe parcursul celor nouă luni, corpul lor trece prin diverse schimbări, motiv pentru care este foarte important ca acestea să știe și să conștientizeze că aceste schimbări sunt perfect normale și că acum este momentul în care încep să dezvolte un instinct matern, greu de trecut cu vedere. Astfel, cele trei trimestre de sarcină fiecare element din viața femeii se schimbă, iar iubirea acesteia se îndreaptă și mai mult către cel mic.

Primul trimestru de sarcină

Acest prim trimestru este marcat de perioada de început a sarcinii, când lucrurile încep să se simtă diferi pentru mămică. Astfel, primele opt săptămâni pot fi destul de dificile, mai ales din cauza schimbărilor hormonale care apar și implicit, a stărilor de greață și durerilor de cap. Ulterior, în cea de-a doua lună de sarcină, femeia începe să simtă cum celui mic i se formează reflexele și totodată acestuia din urmă îi apar organele vitale precum rinichii, creierul și ficatul. În această perioadă este foarte important de menționat și faptul că acestea se vor dezvolta pe tot sarcinii. Ulterior, începând cu ultima lună din cele trei se reduce drastic riscul de avort spontan, iar în aceeași perioadă, încep să apară și primele schimbări vizibile la nivelul corpului femeii. Acum este momentul în care apare burtica și totodată la ecografiile de control părinții pot afla care este sexul copilului.

Al doilea trimestru de sarcină

Al doilea trimestru de sarcină începe cu odată cu a patra lună de sarcină și este în general marcat de schimbările fizice destul de mari prin care trece mama. În această perioadă pot apărea vergeturile, pielea pătată și chiar durerile puternice de spate, motiv pentru care această perioadă poate fi una destul de stresantă pentru femeia care poartă sarcina. În acest trimestru este recomandat să realizați o serie de analize care să depisteze eventuale infecții sau hemoragii care ar putea afecta sarcina. Copilul începe să se miște din ce în ce mai frecvent și, totodată acum apar primele contracții, care de multe ori le pot provoca emoții mamelor. De aceea, este esențial ca acestea să știe că doar în cazul în care acestea aparat cu o frecvență de

patru contracții pe ora, este indicat să anunțe medicul pentru a se asigura că nu este vorba despre o naștere prematură.

Al treilea trimestru de sarcină

Ultimele trei luni de sarcină sunt în general marcate de sensibilitate și de emoția întâlnirii. Astfel, este bine ca părinții să fie deja pregătiți cu bagajul de maternitate pentru a putea să plece imediat către maternitate în orice situație.

Leave a Reply