Merita sa afli mai multe despre Stem Sure

O intrebare pe care o intalnim frecvent este de ce sa recoltam celule stem. Acestea sunt foarte importante pentru medicina actuala datorita potentialului lor de regenerare si reparare a tesuturilor afectate. Exista unele terapii care utilizeaza transplantul de maduva osoasa cu celule stem. Alte terapii sunt inca in studiu si implica transplantul de celule stem catre o zona a corpului afectata de boala pentru a le directiona sa se dezvolte si sa diferentieze pentru crearea unui tesut sanatos.

Sangele ombilical este o sursa extrem de bogata de celule stem hematopoietice care stau la baza celulelor sanguine si ale sistemului imunitar. Celulele stem au capacitatea de a se dezvolta in multe alte tipuri de celule, astfel ca ele pot repara tesuturi, organe, vase de sange si pot fi folosite pentru a trata o multime de boli.

Daca ne gandim la pacientii cu leucemie, chimioterapia este folosita pentru a elimina din corp celulele bolnave, astfel incat sa se poata incepe productia normala de celule sangvine.In cazul in care tratamentul nu da rezultate, iar leucemia recidiveaza, doctorii opteaza de cele mai multe ori pentru un transplant de celule stem.

Un transplant cu celule stem din sangele cordonului ombilical al unui donator sanatos poate ajuta la formarea unui sange si al unui sistem imunitar nou, oferindu-i pacientului o sansa pentru recuperarea completa.

Fata de celulele stem din maduva osoasa, celulele stem din sangele cordonului ombilical sunt imature si nu stiu inca cum sa atace substantele straine. In mod asemanator, corpul nu recunoaste aceste celule stem ca fiind straine, ceea ce inseamna ca pacientii care primesc celule stem din cordonul ombilical sunt mai putin expusi riscului de a respinge transfuzia.

Stocarea celulelor stem este o optiune mai ales in cazul unui istoric medical familial cu boli ce ar putea fi tratate cu transplant de celule stem.

O banca de celule stem recolteaza, proceseaza si depoziteaza sangele bogat in celule stem ale cordonului ombilical al bebelusului pentru folosirea in scopuri medicale de catre membrii familiei copilului. In cazul in care cineva din familie are nevoie de un transplant de celule stem pentru a trata o boala, cum ar fi leucemia, siclemia, limfoamele sau deficientele imune, iar sangele ombilical al bebelusului este compatibil cu cel al bolnavului, celulele stem recoltate la nasterea copilului vor putea fi folosite pentru salvarea unei persoane dragi.

In acest scop, in Romania exista o singura banca de celule stem care recolteaza si proceseaza probele intr-un laborator care beneficiaza de acreditare la nivel international, astfel incat, daca este nevoie, transplantul sa se poate efectua oriunde in lume. Aceasta companie se numeste Stem Sure si a aparut pe piata din Romania inca din anul 2009. Pana in prezent au fost eliberate 10 probe de celule stem cu care au fost realizate cu succes 10 transplanturi.

Stem Sure isi doreste sa-i fie de folos fiecarui client, oferindu-le acestora servicii de calitate.

Leave a Reply