Despre plombele definitive – când este necesar să ne adresăm unui stomatolog?

Când te gândești la o vizită la stomatologie, majoritatea oamenilor se gândesc la carii și la proceduri dureroase, dar nu de ce sunt necesare. Majoritatea oamenilor au mare grijă de dinții lor, prin periajul și folosirea aței dentare zilnic și încearcă să mențină o gură curată și sănătoasă. Dar uneori, unele persoane chiar se confruntă cu carii dentare grave. Există atât de multe lucruri care pot cauza acest lucru – de la băuturi dulci până la alimentele pe care le consumăm. Este foarte important să ne asigurăm că avem plombe definitive de îndată ce le observați sau imediat ce medicul dentist vă anunță prezența lor.

Dacă sunteți curioși să aflați de ce sunt atât de importante plombele definitive, mai jos vă prezentăm câteva motive pentru care ar trebui să vă gândiți să vă puneți plombe dentare de urgență.

1.     Cariile dumneavoastră dentare vor ataca pe dinții din jur

Unul dintre motivele principale pentru care este important să faceți orice obturație imediat este că, dacă nu o faceți, dinții nesănătoși și orice carie se vor răspândi către alți dinți. Acest lucru va face zonele sănătoase să devină afectate și astfel se va înrăutăți problema. O intervenție la nivelul dinților va duce la rezolvarea problemelor legate de cariilor.

2.     Plombele definitive previn deteriorarea ulterioară

Dacă lăsați un dinte nesănătos să afecteze și celelalte zone, pentru că acesta poate afecta nu numai dinții din jur, ci se va răspândi și va determina creșterea  numărului de bacterii. Să ai bacterii bucale nu este niciodată un lucru bun pentru sănătatea ta, pentru că infecția se poate muta apoi în alte părți ale corpului.

3.     Păstrați un zâmbet sănătos

Unul dintre primele lucruri pe care ceilalți îl observă despre tine este zâmbetul tău. Dacă nu vă veți face la timp procedurile necesare și nu veți interveni cu plombe definitive,  problema se înrăutățește, atunci poate fi necesar să îndepărtați dintele sau măseaua. Nu numai că obținerea unui dinte fals este mai costisitoare, dar procesul durează și mai mult și nu este la fel de simplu ca o obturație obișnuită. Toate acestea pot fi evitate punându-vă plombe definitive la primul semn de carie.

De asemenea, plombele mici pot avea rezultate de durată, iar beneficiile de a avea o gură curată și sănătoasă depășesc procedura unei intervenții de plombare. La Stoma Urgent, vă putem face să zâmbiți din nou cu aceeași plăcere și fără niciun fel de rețineri, întrucât aici avem posibilitatea de a vă face plombe definitive, ce vă vor proteja dinții sănătoși de cei nesănătoși. Atât la adulți, cât și la copii, intervenția nu trebuie amânată niciodată, pentru că, în mod evident, lucrurile se vor înrăutăți.

Alege să zâmbești cu încredere împreună cu noi, cei de la Stoma Urgent!

Leave a Reply