De ce este important procesul de evaluare a forței musculare?

Construcția și evaluarea forței musculare sunt baza mai multor aspecte care țin fie de pregătirea sportivă, de performanța, fie de recuperarea după o accidentare. Practicat acasă, în sala de sport sau într-o ședință cu un kinetoterapeut, evaluarea forței musculare reprezintă un aspect deosebit de important în ceea ce privește mișcarea pe care trebuie să o facem în fiecare zi.

Întărirea musculară se referă la toate tehnicile și procesele care urmăresc creșterea forței musculare și componentele acesteia. Termenul în sine se referă la forță, dar în practică, construirea musculară urmărește și alte obiective, în special: creșterea în masă, viteza, rezistența musculară și puterea. În acest sens, în prealabil, este necesar să se facă o evaluare a forței musculare.

Această disciplină include numeroase exerciții și metode, care au ca scop întărirea tuturor mușchilor corpului, sau a unor grupe musculare specifice.

Întărirea mușchilor este o parte importantă a tratamentului de fizioterapie, care face parte din procesul de îngrijire pentru un număr mare de afecțiuni. În urma unei operații sau a unei perioade mai dificile din punctul de vedere al stării fizice, evaluarea forței musculare este adesea esențială pentru restabilirea corectă a mișcării. Aceasta urmărește mai multe obiective, care privesc mușchii, și nu numai, creșterea volumului și a masei musculare, creșterea forței musculare, poziție îmbunătățită, întărirea articulațiilor și tendoanelor.

Antrenamentul de forță poate fi practicat și pentru prevenirea accidentărilor și în scopuri de performanță atletică. Dincolo de practica sportivă, beneficiile dezvoltării musculare asupra sănătății generale a indivizilor sunt numeroase, pentru că ele contribuie activ la o sănătate cardiovasculară mai bună, reducerea durerilor de spate, densitate osoasă optimă (combate osteoporoza) și chiar pierdere în greutate.

Kinetoterapeuții noștri au o gamă largă de exerciții de întărire musculară, care răspund diferitelor nevoi (recuperare, îmbunătățirea performanței sportive). Exercițiile cu greutăți, munca de rezistență sau mersul pe bicicletă sunt printre cele mai frecvente. Electrostimularea este o altă tehnică posibilă care ar putea contribui nu numai la o evaluare a forței musculare, ci chiar la o construcție eficientă a acesteia.

Ce puteți face acasă dacă vă doriți să vă întăriți musculatura?

Bicicleta staționară este un exercițiu cheie pentru întărirea mușchilor membrelor inferioare. Miscarea realizată regulat pe o bicicletă de acest fel vă permite să lucrați eficient cvadricepsul, mai ales dacă este setat la o rezistență ridicată. Așadar, aceasta reprezintă o cale foarte potrivită pentru a vă recăpăta forța musculară de care aveți nevoie, pentru a fi pe deplin bine în propria piele.

Nu ezitați să ne contactați dacă doriți să beneficiați de o ședintă de evaluare a forței musculare. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă simțiți bine întotdeauna, chiar și atunci când organismul dă semn de slăbire și aveți nevoie de câteva recomandări.

Leave a Reply