Am descoperit ca imi place acest tip de otet

Folosit pana de curand doar pentru prepararea dressingurilor intr-o varietate de salate, proprietatile binefacatoare nou descoperite ale otetului din cidru de mere au ajuns sa il propulseze intr-unul dintre cele mai cautate alimente. Prezent ca parte integrata intr-o multitudine de diete, efectul mineralizant si vitaminizant obtinut de pe urma consumului zilnic atesta calitatea produselor asupra carora are loc un proces de fermentare.

In acest sens, acest otet presupune fermentarea cidrului, moment in care zaharurile sunt transformate in alcool si mai apoi in acid acetic. Amintit adesea ca fiind unul dintre alimentele minune al medicinei alternative, efectul dat de consumul regulat se aseamana intocmai cu cel al unui tonic.

Beneficiile cidrului de mere

In ceea ce priveste beneficiile pe termen lung, este bine sa incorporam otetul de cidru in primul rand pentru detoxifierea organismul, lucru care se va intampla treptat, actiunea acestuia manifestandu-se indeosebi asupra colesterolului si a presiunii arteriale. Un alt rol benefic este cel de adjuvant pentru persoanele cu diabet, care necesita un control strict al nivelului zaharului din sange. Nu in ultimul rand, motivul ce a propulsat otetul din cidru de mere in topul suplimentelor favorite este abilitatea acestuia de a inhiba apetitul, actionand in acelasi timp si pentru a facilita pierderea in greutate.

Alimentul minune ce va scapa de raceala

Desi poate parea initial o intrebuintare cat se poate de bizara, folosirea acestui remediu inca de la aparitia primelor simptome de viroze sau gripa are ca efect insasi scurtarea duratei bolii, precum si ameliorarea starilor neplacute, precum gatul iritat, congestia nazala sau starea generala de slabiciune. Alaturi de aceste utilizari majore, otetul de cidru si-a dovedit utilitatea in probleme cat se poate de diverse, precum halena bucala, patarea dentitiei datorata consumului de cafea sau aparitia refluxului gastro-esofagian.

Cider, home-made

Utilizarile in cosmetica

Pentru persoanele ce doresc sa economiseasca la capitolul ingrijirilor cosmetice, otetul din cidru de mere vine in ajutor ca remediu universal, fiind recomandat pentru piele, par si unghii, in diverse ipostaze. Astfel, aciditatea acestuia este benefica in momentele in care dorim sa evitam ca mediul alcalin dat de produsele de curatare sa usuce excesiv podoaba capilara. In acelasi timp, efectele asupra matretii pot fi categoric un avantaj, echilibrand secretia de sebum.

Un efect similar poate fi obtinut si odata cu aplicarea pe tenul acneic, otetul avand efectul astringent necesar inlocuirii tonicului din rutina obisnuita de ingrijire. La nivelul unghiilor de la maini sau de la picioare, desi aparitia unei micoze poate insemna adeseori tratamente repetate si rezultate incerte, efectul adjuvant dat de otet poate face diferenta prin grabirea procesului de vindecare. Nu in ultimul rand, in cazul arsurilor de piele, desi poate parea absurd sa aplicam un acid intr-o zona ce este deja sensibilizata, amestecul rezultat dintre acesta si uleiul de cocos pus intr-o cada cu apa calduta poate actiona ca un calmant veritabil.

Leave a Reply