Afla tot ce conteaza despre coronavirus

Din nefericire, un nou virus si-a facut aparitia printre noi, la nivel mondial, respectiv coronavirus sau Covid 19. Pe site-urile sociale exista tot mai multe informatii despre aceasta afectiune, unele dintre ele sunt adevarate, iar altele contin informatii eronate. Din acest motiv, intra la doctormit.ro si citeste despre coronavirus. Alege sa te informezi din surse oficiale pentru a sti cum sa te protejezi pe tine si pe cei dragi tie.

Asadar, infectia cu coronavirus se aseamana gripei si racelii, insa, spre deosebire de acestea, poate evolua in afectiuni mult mai severe, cu atat mai mult, daca persoana infectata are si alte boli care reduc capacitatea de aparare a sistemului imunitar.

DoctorMit ne informeaza ca infectia cu coronavirus se manifesta mult mai agresiv la persoanele imunodeprimate, care sufera si de alte boli, cat si in randul varstnicilor.

Ca si simptome, virusul prezinta febra crescuta, tuse, dificultati de respiratie, nas infundat, secretii nazale, dureri in gat, dureri de cap si oboseala.

Infectia se transmite pe cale aeriana, adica prin inhalarea particulelor infectate din tusea sau stranutul persoanei infectate sau prin contactul direct cu o suprafata contaminata si atingerea nasului, gurii sau a ochilor cu mainile murdare.

Cu toate ca modul de trasmitere a infectiei cu coronavirus este cunoscut, in prezent se fac cercetari pentru a se identifica care sunt cele mai expuse categorii de persoane riscului de infectie, cat si persoanele care prezinta un potential ridicat de contagiozitate.

In ceea ce priveste tratamentul, afla de la doctormit.ro ca inca nu exista un tratament specific pentru aceasta infectie, iar in multe cazuri, simptomele trec de la sine. Mai mult de atat, simptomele pot fi ameliorate cu antipiretice, analgezice, sirop de tuse si spray-uri nazale decongestionante.

Alte recomandari constau in folosirea unui umidificator in camera, consum ridicat de lichide, dieta bogata in fructe si legume, odihna multa la pat, toate aceste masuri pot reduce severitatea simptomelor si durata acestora. In schimb, daca manifestarile se agraveaza, trebuie sa va adresati urgent medicului!

Ca pentru orice alta afectiune, si in cazul infectiei cu coronavirus care se transmite pe cale aeriana, adica prin tuse, stranut, exista cateva masuri de preventie, ce constau in:

  • spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun, timp de cel putin 20 de secunde
  • acoperirea gurii si a nasului cu un servetel de unica folosinta in caz de tuse sau stranut
  • evitarea contactului apropiat cu o persoana care prezinta semne ale infectiei
  • purtarea de masti de protectie
  • dezinfectia obiectelor si suprafetelor cu care intrati des in contact
  • evitarea spatiilor aglomerate
  • limitarea sau evitarea calatoriilor in orasele si tarile in care au fost confirmate cazuri de infectie cu coronavirus

Afla mai multe din urmatorul videoclip DoctorMIT:

Leave a Reply