Tulcea este „poarta de intrare” către Delta Dunării și unii vizitatori ajung în oraș pentru a marca locul din care vor pleca în excursii Tulcea-Delta Dunării.
Acesta este un oraș-port important, cu o istorie ce dăinuie de multă vreme, iar odată ce începeți să vă plimbați pe străzile orașului, amestecul arhitectural eclectic din Tulcea este mai evident și există o mulțime de clădiri ornamentate din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea care mărginesc străzile pietruite. Așadar, puteți rămâne în zonă pentru a vă bucura de frumusețile locului, înainte de a porni într-o excursie pe traseul Tulcea-Delta Dunării.
Dacă ați mai călătorit în lume, știți deja că, atunci când este privită de sus, o deltă are în mod obișnuit un aspect în formă de evantai și se formează atunci când râurile se împart pe terenuri joase, în mai multe canale distribuitoare, înainte de a se vărsa într-o altă apă, cum ar fi un ocean sau un lac. În cazul Deltei Dunării, este locul unde fluviul Dunărea se întâlnește cu Marea Neagră.
Delta Dunarii este unul dintre cele opt site-uri ale Patrimoniului Mondial UNESCO din Romania. Câștigându-și locul fruntaș pentru că este cea mai mare și cel mai bine conservată dintre deltele Europei, Rezervația Biosferei are a treia cea mai mare biodiversitate din lume, depășită doar de Marea Barieră de Corali din Australia și de Insulele Galapagos din Ecuador.
Așadar, pentru toți cei care vă propuneți să ajungeți în zonă, nu ratați excursii Tulcea-Delta Dunării, iar modalitatea care vă ajută să vedeți tot ceea ce v-ați propus este să optați pentru excursii cu barca. Totuși, este important să țineți cont de faptul că, pentru a merge la sigur și a nu avea surprize neplăcute, este indicat să vă rezervați din timp aceste excursii Tulcea-Delta Dunării, având certitudinea că ați prins câteva locuri libere. Așa cum, probabil, intuiți cererea este destul de mare, iar programările se fac din timp.
Ascunsă la marginea estului României, Delta Dunării este locul ideal pentru a vă reconecta cu natura, a scăpa de toate grijile și a vă restabili echilibrul interior. Viața aici este trece frumos și este netulburată, așa că, dacă simțiți nevoia să scăpați de stres, o excursie cu barca pe traseul Tulce-Delta Dunării este bine venită.
De ce să alegeți excursii Tulcea-Delta Dunării?
În Delta Dunării există peste 300 de specii de păsări migratoare și nemigratoare. Regiunea are a treia cea mai mare biodiversitate la nivel global și mai mult de 60% din zonă este nealterată de amprenta umană.
Acest loc unic se întinde pe mai mult de 5.000 de kilometri pătrați și are trei canale principale: Sfântul Gheorghe în sud, Sulina în mijloc și Chilia în nord, toate meritând a fi vizitate în orice itinerariu.