Un vin Shiraz face diferenta in multe contexte. Si cu toate ca magazinele ne invadeaza cu propuneri de tot felul, creatiile Budureasca reprezinta cu siguranta apogeul vinurilor nobile romanesti. Este brandul care iti ofera siguranta ca indiferent de vinul catre care te orientezi, nu vei da gres in materie de calitate.
Crama Budureasca iti pune la dispozitie optiuni variate, insa astazi vedetele sunt vinurile Shiraz. Shirazul dă naștere unor vinuri sofisticate cu note variate, de la fructe negre și condimente în cazul vinurilor roșii, la mure și cireșe atunci când e vinificat în rose.
Aromat si de un rubiniu inchis care ii da o eleganta aparte, fie ca alegi Shirazul din gama Budureasca Premium sau pe cel din gama Origini, acesta este un vin corpolent, cu taninuri ferme. In timp ce Shirazul din gama Origini te cucereste cu arome picante și accente amărui de cireșe negre, Shirazul din gama Budureasca Premium te seduce cu note fine de condimente si nas complex de fructe negre de pădure. Nu este usor sa alegi intre Shirazul cu gust intens de prune brumării și fructe de pădure – din gama Origini si cel din gama Budureasca Premium cu gust intens de ciocolată neagră și condimente.
In timp ce Shirazul Premium merita savurat in compania unei fripturi suculente din carne de vită cu sos barbecue, alături de moussaka din carne de porc sau lasagna bolognese, cel din gama Origini vine cu un plus de eleganta si poate fi asociat si cu mâncăruri mai picante pe bază de carne, fripturi de vită, vânat sau miel, mezeluri fine și brânzeturi maturate.
Este interesant de stiut ca nivelul concentratiei de alcool al vinului Shiraz este influentat adesea de locul in care s-a cultivat vita de vie si de perioada in care au fost culesi. Astfel, regiunile mai racoroase vor aduce o concentratie mai scazuta a alcoolului, in timp ce in cazul zonelor mai calduroase, aceasta valoare creste.
Shirazul de la Budureasca are o concentratie de alcool de 14.5%. Fiind un soi versatil, acesta se adapteaza usor in diferite conditii climatice, motiv pentru care se cultiva in toate colturile lumii, de la dealurile Frantei, pana la Chile, Argentina, California, Africa de Sud sau Australia.
Totusi, conteaza mult cum servim un vin Shiraz. Budureasca recomanda sa tinem cont de temperatura ideala de servire – 18 grade Celsius. Altfel, riscam sa diminuam diferite note si arome. Este ideal ca odata ce desfacem o sticla de vin Shiraz, sa o consumam in aceeasi seara. Daca acest lucru nu este posibil, este recomandat ca aceasta sa fie consumata in cel mult patru zile de la desfacere. Altfel, vinul se va oxida.
Consulta fisele tehnice ale vinurilor Shiraz din magazinul online Budureasca si pe cele ale cupajelor care includ acest soi si alege-l pe cel care te completeaza cel mai bine!