Nu am inventat noi drumetia montana! Aradenii au iubit întotdeauna natura si au practicat drumetia, organizându-se în cluburi si asociatii, care înainte de al doilea razboi mondial erau foarte puternice.
În timpul dictaturii comuniste orice organizatie necomunista a fost interzisa, astfel ca au existat doar micile cluburi de turism, fara personalitate juridica, alcatuite pe principiul apartenentei la un anumit loc de munca.
Profitând de primele zile ale democratiei am reînnodat firul istoriei asociatiilor de turism legal constituite.
ATMA s-a dorit a fi nucleul unificator si organizator al miscarii turistice montane, indiferent de discilpina, în judetul Arad, deoarece unitate înseamna putere, puterea de a face o schimbare în bine.
Asociatia s-a implicat în proiecte de protejare si conservare a mediului, programe educationale prin care s-a cautat oferirea unei alternative viabile de petrecere a timpului liber în special pentru tineri, în programe educationale în colaborare cu unele scoli din Arad si din judet.
ATMA a avut initiativa crearii Ligii Carpatine Prietenii Naturii, este membra a Asociatiei pentru promovarea turismului Arad, Montan, DKMT si a participat la racordarea la poteca de lunga drumetie Drumul E7 care ajunge pâna în Spania; a participat la Forumul Muntelui si la târgurile ONG.
Trofeul pe care îl organizeaza anual cu numele Trofeul Zarandului a ajuns la a XII-a editie în
2005.
Amicii Zarandului ofera:
– participarea la actiuni de amenajare si reamenajare a potecilor si marcajelor turistice
– actiuni cu caracter ecologic
– actiuni de agrement
– concursuri cu tematica montana

Contact: In fiecare Marti de la ora 19 la sediul ASOCIATIEI TURISTILOR MONTANI ARAD A.T.M Bulevardul Revolutiei nr.73 Arad cod.310130 din Palatal Cenad vis-à-vis de Primaria Municipiului Arad

    -E-mail atm.arad@gmail.com  

  – Date de identificare:

    Sentita civila nr.594\13.02.1990

    CF: 10944723

    Adresa: Bulevardul Revolutiei nr.73 Arad cod.310130 Romania

    Cont:RO06BPOS02002590534ROL01
Persoane de contact:

Codrean Doru E-mail: codrean.doru@gmail.com, Tel: 0721796527

Mera Gabriel E-mail: gabriel.mera@gmail.com, Tel: 0721252553