Herculane 7-8 iulie 2007

Herculane 7-8 iulie 2007

Am plecat cu masina din Arad vineri pe la ora 19 si am ajuns in herculane pe la ora 23-24. Drumul intre Caransebes si Herculane criminal de prost, o gramada de semafoare si zero asfalt.

Ziua de sambata am petrecut-o in Cariera (sau Cheile Prolazului), unde am facut ceva incalzire.
Ramona si eu am facut Bobocul 3B(6+) 3LC Traseu pe care l-am facut din 2 LC sarind regruparea a 2-a. Asigurat bine, cuie cam ruginite, dar bune.
Adi, Laci si Ingrid au facut Miruna 3A(7) 3LC tot din 2 lungimi la fel ca ramo si eu.

Apoi ne-am miscat catre Hornul si Creasta Vintului, unde Ingrid a ramas jos iar Adi si Laci au intrat in Creasta Vintului 3B(6-) 2LC iar Ramo si eu in Hornul Vintului 2B(5). Regruparile celor 2 trasee erau cu ancore chimice, la fel si ultima regrupare, de unde am si facut rapel.

Dupa asta Adi si Ingrid au plecat, noi ramananand sa mai facem ceva escalada. Astfel ramanand tot acolo am atacat Tangram (6) si Stalker (7-) top comun 10m. Am pornit primul pe Tangram (6) si m-am oprit in top, am lasat o mansa pt ramo, apoi Laci l-a facut si el cap, dupa care ne-am mutat catre Stalker (7-), aici probleme… dupa ce ne-am chinuit amindoi, Laci ii gaseste cheia si iese sus la top.

Duminica am hotarit sa facem ceva tare, asa ca ne-am intreptat catre Peretele Soimului, unde din motive de orientare iesim in fata traseului Victoria 5A, 5LC si hotarim da comun acord sa lasam 4A-ul pe care am vrut sa-l facem initial. Astfel Laci se lanseaza inprima lungime pe o fata spalata destul de bine si incepe scaritele (cea mai grea lungime – scaritat 98%), urmeaza o regrupare imensa 4 cuie bune. De aici ii spunem la Laci (el fiind cela mia cu experienta si mai multi ani de alpinism) ca traseul e cam greu pe noi, asa ca el continua cap. Lungimea 2 se desfasoara pe un horn cu o fisura pe misloc, asigurari vechi, cuie proaste, iese din horn (rateaza regruparea) si continua pe o fata cazuta cu vegetatie si friabila cu cuie destul de proaste. se termina coarda si regrupeaza pe o mica brina de juma de metru cu 3m sub regruparea 3. Ne filaza si pe noi, si continuam spre virf. Urmeaza o lungime frumoasa, intr-un diedru care se ingusteza putin spre iesire cu fisura pe misloc, cuie acceptabile. Regruparea ne gaseste pe toti 3 ingsesuiti pe o brinuta. Laci care mai facuse traseul acum citiva ani spune ca lungimea aste e usoara si dc nu vrem sa mergem cap careva. Astfel Adi pleaca cap iar dupa 2 cuie ne trezim cu el putin sub noi. Revine in regrupare ne spune ca a prins un pasaj mai tare si ca in cadere s-a lovit la deget. Asa ca Laci continua tot el si ultima lungime, care dupa mine e extraordinara, expusa, tot peretele se vede sub tine si continua pe o fisura care se face un fornulet strimpt in care te blochezi cu tot corpul, dupa care iesi la un pin mare.
Bucurosi, ne felicitam si pornim spre retragere, care se pare nu e cea pe care si-o aducea aminte Laci, astfel dam citeva telefoane si aflam ca defapt e pe stinga nu pe dreapta. coboram pe picioare cam 10m dupa cre rapelam 25m dintr-un pin, inca un rapel de 25m, mai coborim citiva metri pe picoare si facem 2 rapeluri de 50m (se poate merge si pe picioare dar cu atentie si in traseu sunt 2 saritori de cam 4m.

Iesiti din traseu recuperam fetele, tragem o baie la Cloaca si ne retragem catrea Arad.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.