Herculane, 21-22 iulie 2007

Herculane, 21-22 iulie 2007

O iesire de zile mari la Herculane, pe o caldura infioratoare. Organiator de tura Dan Glazar (Nahanny)

Plecam din Arad simbata pe la prinz via Timisoara pt a ne intregi echipa, dupa care continuam pe directia, Resita, Anina, Bozovici, Baile Herculane (Portiunea cu coransebes e criminala, se lucreaza, nu este asfalt si sunt semafoare), pe un peisaj infiorator de frumos.
Ajungem spre seara in Herculane si o pornim in sus pe drum spre valea Ramnuta Vanata la care ajungem pe inserat. Aveam in plan sa facem Cheile Ramnuta Mare, dar acum ne tot codeam. In final ne hotaram si o pornim la drum spre chei. Pe o noapte calduroasa, intr-un canion plin cu apa am facut baie peste baie, si ne-am simtit super bine la lumina frontalelor. Rapel peste rapel (6 in total) si un funicular mic (mai improvizat) am reusit spre ora 6 dimineata sa iesim din chei. Uzi leoarca si fericiti ne-am intors la masini si ne-am grabit la somn pt ca duminica aveam programata o plimbare de 8h.

Ne trezim destul de greu, mincam in liniste, si pe la 11 pornim pe traseu. Circuitul Cheilor Prisacina. In traseu Dan ne spune ca nu vom urma circuitul normal si ne va duce “putin ocolit” si cu iesire prin catunul Scarisoara, unde sunt cirese foarte bune (chestie de mibilizare a trupei). O zi senina, o zona impecabila, alternare de padure cu zone de belvedere extraordinar de frumoase. Am facut un popas de mincare si baie dupa care ne-am continuat drumul catre ciresele mult visate. Vis a vi de marele abrupt cocotati in cires rosii la gura de parca eram vampri, stateam si mincam cirese si priveam peisajul.

O tura super reusita

Citeva poze puteti vedea aici. (http://s-qn.blogspot.com/2007/07/herculane-21-22-iulie-2007.html)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.